Plåttak Göteborg

Vi hjälper dig att lägga plåttak i Göteborg 

Att fler och fler villaägare väljer plåttak är långt ifrån någon slump. Plåttak kommer med väldigt många fördelar och för oss som är specialiserade på plåttak och på detaljer i plåt så är det glädjande att se det uppsving vi nu ser. 

Det handlar emellertid också om ett material vars fördelar syns först om taket läggs på ett korrekt och fackmannamässigt sätt. Att man idag kan använda sig av bandtäckning som teknik för att lägga ett plåttak invaggar många i en falsk säkerhet. 

Väljer du oss som takläggare i Göteborg garanteras du ett perfekt resultat och ett tak som verkligen ger dig den livslängd, det utseende och den funktion du hoppats på. Vi har lång vana och erfarenhet av att lägga plåttak och kan hjälpa dig oavsett hur ditt hus ser ut.

Anlitar du oss kan vi även bistå med goda råd vad gäller val av exempelvis färg och form. Vi arbetar alltid nära våra kunder och för att erbjuda den bästa tänkbara lösningen för dig som beställare. 


Professionell läggning av plåttak i Göteborg 

För dig som lekman kommer det fortfarande att handla om en stor utmaning att lägga ett plåttak och det gäller inte minst vid kritiska områden som exempelvis vid skorsten, vid eventuella takfönster, vid takkupor och vid takluckor. Det är ofta vid just dessa områden som misstagen blir synliga och konsekvenserna av dessa blir påtagliga - fuktskador, vatten som läcker in, problem med mögel och så vidare. 

Man lägger taket i band från taknock ner till takfoten och det innebär att arbetet också kan ske väldigt effektivt - och att det ger ett resultat där få skarvar syns. Att det går effektivt innebär emellertid inte att man på något sätt kan ta genvägar och fuska sig igenom projektet. 

Plåttak Göteborg

Fördelar med plåttak i Göteborg 

Vilka fördelar finns då med att välja plåt som material? Vi tittar närmare på några av dessa här nedan: 

  • Lång livslängd. Ett plåttak - förutsatt att det läggs på ett fackmannamässigt sätt - kan hålla i närmare 50-70 år. Det handlar om en ren investering.
  • Minimalt underhåll. Har du ett tak av tegel så måste detta också underhållas. Tegelpannor som går sönder måste bytas ut - och det händer också ganska ofta. Ett plåttak står emot det mesta och kräver inget underhåll mer än att du spolar av och tvättar det med jämna mellanrum. Om ens det. 
  • Låg vikt. Plåt har en låg vikt och det gör att takets konstruktion utsätts för mindre tryck och press. 
  • Estetiskt tilltalande. Plåttak kommer i många olika utföranden och färger. Du har ett stort urval, men oavsett vad du väljer så kommer din villa att få ett väldigt tilltalande utseende genom ditt nya plåttak. 
  • Du slipper skotta av taket. Den glatta ytan som ett plåttak erbjuder gör att snö försvinner automatiskt och bara glider av taket. Det innebär betydligt mindre jobb för dig under vintern - men var givetvis medveten om att detta också kan kräva att du monterar snörasskydd vid exempelvis entrén. Det kan vi hjälpa dig med i samband med att vi lägger ditt plåttak i Göteborg. 

Nackdelar då? En nackdel som finns med att välja ett plåttak är att det låter ganska mycket i samband med att det regnar. Det handlar givetvis om en ren vanesak, men det kan ändå vara värt att nämna. I övrigt så handlar det om ett tak som ger idel fördelar och som definitivt bör ses som ett riktigt bra alternativ.

Vi är experter på plåttak